Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtó-Presse

Cikkek

Regionales Volkstanzcamp in Schambek

2022.01.16

Im Juli 2021 kamen Kinder und Jugendliche aus der ganzen Region zusammen um an einem regionalen Voklstanzcamp in Schambek teilzunehmen. Fünf Tage lang haben sie die Tänze und Volkskultur der Ungarndeutschen kennengelernt. Die Aktivitäten wurden von der Regionaltanzgruppe Lochberg organisiert. Auch die Neue Zeitung hat über das Camp lang berichtet. Unterstützer waren: das Ministerpräsidium über den Bethlen-Gábor-Fondsverwalter und die Stiftung der Zichy-Miklós-Grundschule.

 

 

Régiós német néptánctábor / Regionales Volkstanzlager

2021.08.03

Az I. Régiós Német Nemzetiségi Néptánc és Életmódtáborunkat a Budakörnyéki Televízó is figyelemmel kísérte. Erről láthattok most egy közel 10 perces összeállítást. A táborunkat támogatta a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Alapítvány a Zsámbéki Általános Iskoláért.

 

Lochberg Post

2017.04.23

Május végén ismét megjelenik tánccsoportunk közkedvelt lapja, a Lochberg Post! Addig is fogadjátok szeretettel legutóbb megjelent számunkat, mely sok érdekes tartalmat kínál olvasóinknak! Az újságot a cikkben találják!

post.jpg

 

Zsámbékiak egymás közt

2014.05.13

 Prof. Dr. Martin Winterkorn (jelenleg a Volkswagen-konszern elnöke), akinek szülei zsámbéki svábok voltak, április 30-án, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott előadást Connected Car címmel. A család a kitelepítés következtében Münchingenben telepedett le. Onnan indult útnak egy ifjú ember, akinek a szülei, ha nem akarták, hogy megértse amiről beszélnek magyarul kommunikáltak egymással. Kassai Ferenc közbenjárására mi is találkozhattunk prof. Winterkornnal és egy zsámbéki ajándékot is lehetőségünk volt neki átnyújtani.

Kassai Ferenc, Fuchs Sandra és Martin Winterkorn Budapesten

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sajtó-Presse | Hozzászólások: 0

ÖRÖMHÍR WETTENBERGBŐL!!!

2014.03.11

  Jól sikerült a Heimatverein Zsámbék "vérfrissítése"! A Heimatverein Zsámbék újból megrendezte batyus bálját. Erről olvashatnak egy tudósítást németül-magyarul.

wettenberg.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sajtó-Presse | Hozzászólások: 0

A betelepítési megemlékezés összefoglalója a TV-ben

2013.09.17

 Az Unser Bildschirm című nemzetiségi magazinműsorban egy 20 perces összeállítást láthattak a 300 éves betelepítési jubileumunkról. Fantasztikus volt látni, mennyi ember kísérte figyelemmel a programokat, milyen sokan vettek részt az eseményeken. A Lochberg Regionális Tánccsoport köszöni mindenkinek, aki bármilyen segítséget nyújtott a rendezvény méltó megvalósulásához. A linket, amely segítségével ismét meg tudják nézni a kisfilmet a cikkben találják! Fotó: Budaházi Anikó

svab-eskuvo-betti.jpg

 

ZSÁMBÉKIAK A TV-BEN!

2013.09.16

 HOLNAP (szept. 17-én) ZSÁMBÉKIAK szerepelnek az M1-en 12:55-től. 20 perces összeállítást láthatnak az augusztusi betelepítési ünnepségekről(konferencia, megemlékezés, "Sváb Esküvő", festett bútorok kiállítása a Tájházban) mely a Lochberg Tánccsoport fiataljainak szervezésében valósult meg Zsámbék Város Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának közreműködésével. Ismétlés másnap 6:35-kor a DUNA TV-n. A szép összeállítást Arnold Krisztinának köszönhetjük. KÉRJÜK OSSZÁK MEG ÖNÖK IS EZT A HÍRT! / Morgen ab 12:55 in der Sendung "Unser Bildschirm" kommt eine Zusammenstellung über die Ansiedlungsfeierlichkeiten(Konferenz, Gedenkfeier, Schambeker Hochzeit, Ausstellung:Schambeker Möbelmalerei usw.). Die Reportage ist 20 Minuten lang und wird am Mittwoch um 6:35 am DUNA-TV wiederholt. Die Zusammenstellung danken wir Christine Arnold. Bitte die Nachricht weiterleiten! 

unser-bildschirm.jpg

 

Gyermeknap a Városligetben: a Német Nagykövetség is ott volt a Nemzetek Utcájában

2013.06.06

 Idén is képviseltette magát standjával a Német Nagykövetség a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából szervezett „Nemzetek Utcájában”  május 26-án a Városligetben. A Lochberg Tánccsoport immár ötödik alkalommal táncoltatta meg a kicsiket és a nagyokat a Német Nagykövetség felkérésére. Fotó: Német Nagykövetség

kindertag2013_05.jpg

 

Ismét TV-ben szerepeltek a Lochbergesek

2013.03.19

Január 22-én forgatott Zsámbékon a HAZAHÚZÓ című műsor stábja. A felvételeket március 11-én láthatták a nézők az ECHO ÉS ATV-k adásában. Az 50 perces összeállítás már elérhető az interneten is. Aki lemaradt volna azok megnézhetik a Zsámbékról készült műsort a cikk alatti linken!

 A Lochberg Nachwuchs a Hazahúzó forgatásán az Ifjúsági Házban

 

Országos címlapon vagyunk!

2012.12.13

 Megjelent a 2013-as Deutscher Kalender, melynek címlapján a 2010-es zsámbéki "Sváb Esküvő" képei!

deutscher-kalender.jpg