Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Programok-Programme

Cikkek

Régiós táncházsorozat Zsámbékon

2022.01.26

A 2021-es évben bár a pandémia miatt nehéz helyzetben voltunk, de három magyarországi német táncházat sikerült megrendeznünk. Persze sajnos nem abban a nagy körben és széleskörű vendégsereggel, ahogy terveztük, de színvonalas események és vidám találkozások voltak azok az alkalmak, mikor a Lochberg Tánccsoport neves és lelkes táncoktatók vezetése által és élő népzene kíséretében táncházat tartott. Támogatóink voltak: a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 

me_bga.png

 

Régiós német néptánctábor / Regionales Volkstanzlager

2021.05.20

 
A Lochberg Tánccsoport idén 2021.07.12-16 között nyári, napközis tánctábort szervez Zsámbékon.
Korosztály: 6-10 és 11-20 éves fiatalok.
Helyszín: Zsámbéki Művelődési Ház / Zichy Miklós Általános Iskola
Szeretettel várunk minden érdeklődőt tánctudástól függetlenül. 
További információ és jelentkezési lap a cikk megnyitása után!
Támogatók: Miniszterelnökség és a Betheln Gábor Alapkezelő Zrt.
me_bga.png
 

Budai Svábok Találkozója

2014.08.30

Mindenkit várunk nagy szeretettel az ELSŐ Budai Sváb Délutánra a MOM Kulturális Központba, Budapestre szeptember 21-én! /// Ihr seid ALLE herzlich zu dem ersten Kulturnachmittag der Budaer Schwaben eingeladen! Die Veranstaltung findet in Budapest am 21. September statt.

bsd-plakat.jpg

 

AMERIKAI "SVÁB" TÁNCCSOPORT GÁLÁJA

2014.06.27

Szeretettel hívjuk Önöket Zsámbékra, ahol július 4-én 19 órakor a Romtemplomnál gálaestet ad a SAINTLOUISBÓL érkező dunamenti sváb tánccsoport a Lochberg Tánccsoporttal karöltve! A plakátot és további információkat a cikkben találnak!

2014.jpg

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Programok-Programme | Hozzászólások: 0

MÁJUS 17. programkínálata

2014.05.14

Két fantasztikus programra hívjuk Önöket, melyeken szombaton a Lochberg Tánccsoport is jelen lesz!

BIATORBÁGYON a Füzes Tánccsoport ünnepel a barátaival, ÉRDEN pedig Szőlővirág ünnep és nemzetiségi pincefesztivál lesz!Jöjjenek el s ünnepeljünk, fesztiválozzunk együtt!

 

szolovirag-723x1024.jpg

A plakátokat a cikkben találják!

 

 

A LOCHBERG TÁNCCSOPORT 2014-es PROGRAMJAI

2014.03.11

 Egy nagyon szép év áll előttünk, mely bővelkedik ismét programokban és fellépésekben. Több külföldi út és szép élmény vár ránk. De ismét lesznek vendégeink Amerikából (St. Louis). Hagyományiankat is megtírtjuk és útnak indítottuk hagyományőrző beszélgetős délutánjainkat és a családfakutató összejöveteleinket!

dsc09506.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Programok-Programme | Hozzászólások: 0

Ismerjük meg együtt zsámbéki családunk történetét

2014.01.20

 A Lochberg Regionális Tánccsoport sok szeretettel hív mindenkit a helyi családfakutatásba bevezető találkozójára. A rendezvényre 2014. január 24. pénteken 17:30-tól kerül sor a Zsámbéki Városi Könyvtárban. Szeretettel várjuk azokat, akiket érdekel családjuk, őseik múltja, akik már végeztek kutatásokat vagy csak érdeklődnek a téma iránt. Tervezünk előadásokat zsámbéki származású családfakutatók bevonásával, lesz beszélgetés és tapasztalatcsere, bemutatásra kerülnek régi emlékek és arhcív képek nézegetését is tervezzük. Természetesen a szakirodalommal is elkezdünk ismerkedni (pl. helytörténeti könyvek). Meghívott vendégeink, két régi zsámbéki család sarja: Scharle Krisztina és dr. Görög János. A cikk németül is tartalmazza a felhívást! A képen a Rácváros utcában lakó Brenner család egy esküvőn 1930 körül.

A Brenner család egy esküvőn 1930 körül

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Programok-Programme | Hozzászólások: 0

III.Zsámbéki Sváb Lakodalmas

2013.07.04

2013.augusztus 18.14 óra. Zsámbék egyik legszínesebb és "legzsámbékibb" eseményére hívjuk Önöket. Nagyszabású hagyományőrző rendezvény, mely megidézi a 100 évvel ezelőtti Zsámbékot és annak hagyományvilágát. 200 népviseleti pár vonul végig színpompás viseleteiben. Vendégeink az ország minden részéből érkeznek, hogy még egyedibbé tegyék hagyományőrző lakodalmasunkat. 

svabesk.jpg

 

Dunamenti svábok CINCINNATIBŐL Zsámbékon

2013.07.02

 2013.07.25-én 18:30-tól Zsámbékon a Romtemplomnál lép fel a CINCINNATIBŐL (OHIO/USA) Dunamenti Sváb Ifjúsági Csoport. Csodálatos 2 órás programot hoznak magukkal, amelyben bemutatják őseik hagyományait és az amerikai showtáncból is tartanak bemutatót.

cincinnati_galaest_zsambek0725.jpg

 

Tájházi program a "Múzeumok Éjszakáján"

2013.06.26

  A Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár gazdag szombati programkínálatának első állomása a Lochberg Tánccsoport táncjátéka volt 2013. június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján. Akik eljöttek, olyat láthattak, amit még talán sosem: megelevenedett a majd' 300 éves ház és visszarepültünk 100 évet az időben. A látogatókat sváb fúvósok és zsámbéki népviseletbe öltözött fiatalok várták borral, süteménnyel. Cikkünkben bővebben ovashat az eseményről. Fotók: Budaházi Anikó

bence-es-timi.jpg