Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lochberg Hírek-Nachrichten

Cikkek

Szüret a Svábhegyen

2012.10.16

A budapesti Kadarka Kör sok szeretettel hív mindenkit a 2012.10.09-én 15 órakor megrendezendő Svábhegyi szüretére. Az egykori Jókai villában (Bp. XII. Költő utca 21.) változatos és érdekes programok várják az érdeklődőket. Sváb dallamok mellett lesz szőlőtaposás, szüret, tánc, persze bor- és mustkóstoló is és még maga Jókai Mór is megelevenedik. A rendezvényt megnyitja Pokorni Zoltán. Jöjjenek el és mulassanak velünk! 

Képünkön: Szüret Jókai présházánál. A kép jobb odalán maga Jókai Mór látható.

Jókai présház az 1800-as évek végén

 

Külön táncpróbák indulnak a kisgyerekeknek

2012.09.27

 Október 5-től minden pénteken 16:30-tól a zsámbéki Zichy Miklós Általános Iskolában tartja ELŐKÉPZŐ csoportja részére - 5-8 éves korig - próbáit a Lochberg Regionális Tánccsoport. Sok szeretettel várjuk ebbe a korcsoportba a táncolni vágyó gyermekeket Zsámbékról és környékéről. Próbáinkon sok koreográfiát, táncjátékot, éneket, mondókát és a sváb és magyar táncok alaplépéseit sajátíthatják el a kis táncosok.

Jelentkezni elérhetőségeinken lehet!

 

Zsámbéki sváb táncház

Fotó: Kovács István

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Lochberg Hírek-Nachrichten | Hozzászólások: 0

Népszámlálás 2011 - az LDU felhívása

2011.09.29

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának felhívása a 2011. évi népszámlálással kapcsolatban. Kérljük olvassák el és szívleljék meg Heinek Ottó felhívását népcsoportunk érdekében.

lustige-neu.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Lochberg Hírek-Nachrichten | Hozzászólások: 0

Húsvét Zsámbékon

2011.05.04

2011-ben is gazdag programokkal várta tagjait és az érdeklődőket a Lochberg Tánccsoport a húsvéti ünnepkör idején. A szombati tojásfestéstől egészen a hétfői locsolkodásig együtt voltunk.( A cikkhez gazdag videóanyagot is mellékeltünk ).

gezu.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Lochberg Hírek-Nachrichten | Hozzászólások: 0

A méltó utánpótlás

2011.01.28

2009 májusában tartotta a Lochberg Tánccsoport utánpótlása első próbáját. Azóta 22 ifjú táncos jár rendszeresen a pénteki próbákra és sajátítja el apránként, sok vidámság közepette a magyarországi német, magyar és más népek táncainak lépéseit. Egy képriportban szeretnénk bemutatni a Lochberg Tánccsoport méltó "Utánpótlását" és próbáikat. Képünk a biatorbágyi fellépésünkön készült 2010. december 21-én. A csoport azóta is csak gyarapodik!

Kép  

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Lochberg Hírek-Nachrichten | Hozzászólások: 1

EUROPEADE 2010 - Bozen

2010.08.10

A legnagyobb folklórfesztivál Európában. Júliusban ott jártunk!

 

Kép

 

 

 

Lochberg táncosok a TV-ben

2010.06.10

Május-június hónapban több ízben szerepelt tánccsoportunk a médiákban. Felléptünk a Német Nagykövetség sajtótájékoztatóján, amelyet az M1 Híradójában láthattak és az MR4 adásában hallhattak. Majd A Gyermekmentő Szolgálat Gyereknapi Rendezvényét, amelyen mi is jelen voltunk ÉLŐ-ben közvetítette a DUNA-TV és benne voltunk a TV2 Tények c. hírműsorában is. Majd a SVÁB ESKÜVŐRŐL készített élő interjút velünk az M1 Teadélután c. műsora és június 9-én pedig egy összefoglalót hallhattak az MR4-en hétvégi nagy eseményünkről. Dorothee Janetzke-Wentzel nagykövetasszonnyal a Német Nagykövetség sátránál

Kép

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Lochberg Hírek-Nachrichten | Hozzászólások: 0

Húsvét a Lochberg Tánccsoporttal

2010.05.13

Ismét eljött a Húsvét szent ideje, mely gyönyörű népszokásaival az év legszebb időszaka volt őseink életében. Ilyenkor majd' 3 napon keresztül együtt vagyunk, készülünk, ünnepelünk, locsolkodunk. Egy kicsit olyan, mintha nem a 21. század rohanó világában élnénk. Évről-évre többeket ragad meg egyesületünk áhítatos hagyományőrzése. Tojásfestés, harmatszedés,locsolkodás, közös húsvéti reggeli - így telik nálunk a tavasz legszebb ünnepe.

Kép

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Lochberg Hírek-Nachrichten | Fényképek: 2010 Húsvét-Ostern | Hozzászólások: 0

Helyszínváltozás - Karácsonyi Koncert

2009.12.17

A Kastély fűtése műszaki okok miatt nem üzemel, ezért a Lochberg Regionális Tánccsoport Karácsonyi Koncertjét áthelyeztük a Catharineumba! Az időpont változatlan.

Kép  

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Lochberg Hírek-Nachrichten | Hozzászólások: 0

Veszprémi fellépés Katalin napon

2009.11.22

Egy csoportnak mindig vannak olyan fellépései, melyek nagyon jó emlékeket hagynak maguk után. A Lochberg Regionális Tánccsoport számára ilyenek a veszprémi fellépések. November 25-én 21 órától az Egyetemi Diák Centrumban fognak fellépni a Pannon Egyetem Germanisztika Szakestjén.Kép