Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az év fúvószenei eseménye

2010.11.21

Kép Ez a 13 profi zenészből és 3 énekesből álló formáció 1994 óta több, mint 31 CD-t adott ki és járja hétről-hétre Európát. A Biatorbágyi Fúvós Kispartinak köszönhetően láthatta-hallhatta őket az az 500 ember, aki a múlt héten ellátogatott Szárra, a Vértes kapujába. A Gloria fellépését egy különleges kultúrprogram előzte meg, melynek középpontjában a magyarországi német fúvószene és néptánckincs állt! A műsorban közreműködött a 15 éves Schaumarer Musikanten, a Biatorbágyi Fúvós Kisparti, a táncosokat pedig a Lochberg Regionális Tánccsoport képviselte és adott ízelítőt a magával ragadó stílusú sváb táncokból. 

A nyitóprogram már 18:30-kor kezdetét vette a 15 éves Schaumarer Musikanten koncertjének első részével. Búzás Bálint és a solymári fúvósok csodás összeállítást hoztak nekünk mind a Budai-hegyvidék fúvós hagyományaiból, mind pedig a német és a cseh fúvószenéből. Különleges este volt ez számukra, hiszen lelkiekben  már a másnapi 15 éves jubileumi rendezvényükre készültek.

Majd a Lochberg Regionális Tánccsoport vezette körbe az ekkorra már jelentős számú Kép nézősereget Magyarország különböző tájegységeinek jellegzetes sváb táncain. A solymári Schnell polkától egész a baranyai táncjátékokig szerepeltek táncok a tánccsoport palettáján. Különlegessége volt még a programjuknak, hogy a 4 leghíresebb német nemzetiségi és magyar koreográfus táncaiból állították össze bemutatójukat ( Heil Helmut, Géringer Péter, Manninger Miklós és Wenczl József). Zenei kíséretüket régi jó barátaik  és az est házigazdái : a Biatorbágyi Fúvós Kisparti zenészei biztosították.

Az est programja a Biatorbágyi zenészek magával ragadó műsorával folytatódott. Hónapok ótaKép készültek erre a nagy bemutatóra. Pete Tamás és zenekara az utóbbi időben időt és energiát nem kímélve készült erre az estére. Teljesítményük azért is dícséretre méltó mert ifjú emberekként, szabadidejüket feláldozva szervezték meg ezt a rendezvényt, mely MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB FÚVÓSZENEI ESEMÉNYE VOLT!

 

Az ilyen célokat, melyeket a Fúvós Kisparti maga elé tűzött szívesen támogatja az ember. Épp ezért is dolgoznak együtt csoportjaink idestova 2 éve, mely idő alatt olyan sikeres rendezvények, turnék és fellépések vannak a hátunk mögött, mint az idei , osztatlan sikert arató ZSÁMBÉKI SVÁB ESKÜVŐ, a 40. Jubileumi SVÁB BÁL BACKNANGBAN és a 2009-es BELGA turnénk.

Kép 21 órakor jött el a GLORIA ideje. Az emberek már a bemutató szövegnél üdvrivalgásban törtek ki. Majd mikor Syilvia Gurská és Fuchs Sandra felkonferálták az első számot, elszabadult a pokol. Több száz táncospár lepte el a parkettet és élvezte a tradicionális morva, német és cseh dallamokat. A 2 énekesnő csodás dél-morva viseletben énekelt, a zenészek a számok közben lementek az emberek közé és ezzel is fokozták a hangulatot. Látszott, hogy vérbeli profik vették birtokba a sportcsarnok színpadát. A szórakoztatás non plus ultráját és magas fokú művészi produkciót élvezhettünk órákon át. A komolyzenei darabok, mint a PIE JESU és filmek betétdalai is óriási sikert arattak és még mélyebb elismerést ébresztettek a  lelkes közönségben. Érdekesség, hogy a Gloria zenekar menedzsere, Jakob Welser, szárnyai alá vette  a Biatorbágyi Fúvós Kispartit és ezzel a lehetőségek elképzelhetetlen tárházát nyitotta meg számukra. Többek között részt vesznek a GIGANTEN der BLASMUSIK elnevezésű rendezvényen, mely egyben a fúvósok egyik legnagyobb megmérettetése is, ahogy azt az elnevezése is tükrözi.

Az emberek elégedetten és egy életre szóló élménnyel tértek haza hajnalban. Aki ott volt, Kép biztosan nem bánta meg és azzal a felemelő tudattal tért nyugovóra, és pihentette széttáncolt lábfejét, hogy részt vett az ÉV LEGNAGYOBB FÚVÓSZENI ESEMÉNYÉN.

Köszönjük a Biatorbágyi Fúvós Kispartinak, hogy elhozták hazánkba ezeket a fantasztikus zenészeket és részesei lehettünk az év legnagyobb báljának!

A csodás képeket a zenekar hivatalos fotósa : Rudi Pfeil készítette.

Rudi képei a rendezvényről megtekinthetők a facebookon a következő link alatt:

www.facebook.com/photo.php

- a cikk szívesen várja kommentjeiteket. Írjátok le élményeiteket! :) A kommentpanelt az oldal alján találjátok.

 

 

Kép

 

 

Kép

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

harsanyi.petra@citromail.hu

(Harsányi Petra, 2010.11.21 21:55)

Én nagyon jól éreztem magam.Ez volt az első fellépésem, és nagyon nagy élmény volt.Köszönjük a meghívást nagyon jól éreztük magunkat.
Petra-Lochberg Tánccsoport.

Köszönet

(Pete Tamás, 2010.11.21 21:06)

Kedves Sandra és táncosok!
Köszönöm, hogy segítettetek a koncertet lebonyolítani, színesíteni, megtölteni élettel, dokumentálni, szívünkbe zárni! Remélem még sok éjszakán át bulizunk együtt! Üdv. PT Kleinturwaller Musikanten